Марк Гиу бе определен като глупак от някои фенове на Челси, след като пропусна открит гол на "Стамфорд Бридж".

Лондончани победиха Сервет с 2:0 в първия двубой от плейофите на Лигата на конференциите вчера вечер. Кристофър Нкунку откри резултата от дузпа, а Нони Мадуеке удвои преднината на "сините" в края на мача. 

Гиу обаче открадна шоуто с великолепен пропуск, който без проблем може да служи за това как не трябва да се отиграе дадена ситуация. След грешка на вратаря на Сервет, нападателят на лондончани остана лице в лице с опразнената врата, но не уцели топката по най-добрия начин и стражът, който се върна почти от центъра, отрази удара му.

 

 

Пропускът не се хареса от феновете на Челси, които веднага започнаха да критикуват испанеца в социалните мрежи. "Марк Гиу с пропуск, който трябва да го изпрати веданага под наем", беснее фен в Twitter. "Това е най-лошият пропуск, който някога съм виждал", написа друг привърженик на "сините".  Трети пък смята, че това е първи и последен старт на "Стамфорд Бридж" за Марк Гиу.

Въпреки феновете, мениджърът на Челси Енцо Мареска защити Гиу на пресконференцията си след мача. Попитан какво е посланието му към младия нападател, той отговори: "Казах му, че вероятно не обича лесните голове, предпочита трудните! За мен това е съвсем нормално. Роден е през 2006 г. Той е най-младият в отбора. Начинът, по който работи без топка е удивителен, тича много и пресира доста. Сигурен съм, че в следващите двубои ще бележи."