Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев коментира преди полета за Дания, че Копенхаген е фаворит, но обеща "смърфовете" да направят всичко възможно да продължат напред в Лигата на конференциите. Реваншът е утре от 21:00 часа, а първата среща на "Лаута" завърши 1:1. 

"Надявам се с ранното ставане да сме осъзнали какво можем да постигнем. Казах на момчетата, че трябва да играем освободено, за да покажем това, което можем", коментира Тунчев.

"Винаги има шансове. Да, те са фаворит в мача, но ние ще направим всичко възможно да ги отстраним. С оглед на първия мач, може да съжаляваме донякъде, че не успяхме да победим. Със сигурност победата им срещу Брьондби ще донесе самочувствие и увереност. Ние пък имахме нужда от почивка, за да съберат сили футболистите", продължи треньорът на Локомотив.

"Лукас Салинас почувства болка в аддукторите, на загрявка усети повече болка, но към момента е добре. Казва, че се чувства добре, така че ще решаваме преди мача. Доста се шумеше около Митко Илиев, че едва ли не ще заминава. Радващо е, че остава (б.р. - вчера Илиев подписа нов договор с Локомотив). Малко или много ще се успокои, защото тези писания влияят. Това е голям плюс за отбора. Той е емблемата на Локомотив, така че се надявам, че така ще запалим и младите да следват неговия пример и да дават всичко от себе си", отбеляза Тунчев.

"Трансферният прозорец все още е отворен. Ако прескочим в следващия кръг, ще са ни необходими още футболисти", обясни треньорът на "черно-белите" преди заминаването за Дания.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022