Треньорът на Локомотив (София) Красимир Балъков избухна след равенството 1:1 като гост на Етър. 

Героят от САЩ '94 първо призна, че е предупредил играчите си да не подценяват съперника, а след това се скара на репортера на Диема Спорт Денил Селимински, попитал го защо тимът му не е създал достатъчно положения с човек повече.

В края Балъков упрекна и главния съдия заради червените картони на Кардосо и Франса.

„Първото полувреме напрежението в отбора ни изигра лоша шега, макар да казвам цяла седмица, че Етър ще играе освободено. За съжаление, не ме разбраха. Започнахме да играем, след като допуснахме гола. След като изпуснеш питомното, ходи гони питомното. В групата на изпадащите никой не прощава“, започна Красимир Балъков.

„Как да не сме създали положения след червения картон на Етър? Вие сте гледали друг мач. Наблюдавайте добре срещите и не казвайте неща, които не са верни.

Имахме ситуации, в които можехме да отбележим. Веднага разбрах след червения картон, че друг шанс няма да имаме. Не успяхме да храним нападателите с топки от фланговете“, коментира още той.

На въпрос дали червеният картон на Карлос Франса е бил тактическо решение, Балъков заяви: „Не знам дали искаше Карлос Франса да си изкара картон, но си изкара и следващия мач ще почива“.

„Каквото можем ще променим за следващия двубой. Не очаквах да има притеснение в началото в играта на моите играчи. Явно това е психиката на този мач, защото Етър няма какво да губи, докато ние имаме много какво да губим“, заяви Красимир Балъков.

„Съдията в последните минути направи мача много емоционален, като той си вървеше нормално. Кажете ми на Карлос Франса, когато му вдигна първи картон съдията, какво направи нашият футболист. Той беше на скорост… какъв е този картон за симулация. Попитах съдията и той не успя да ми обясни“, завърши Красимир Балъков.