Tреньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев говори след загубата на своя тим с 1:2 като домакин на Берое в мач от 18-ия кръг на Ефбет лига.  

„Неприятното за нас е, че не можахме да се възползваме от грешките на Берое, които пък бяха много малко. През първото полувреме имахме отлична ситуация, при която Симеон Славчев удари греда, а през второто полувреме една много добра ситуация на Илия, с която можехме да вкараме и да поведем в резултатa.

При първата ни по сериозна грешка в защита бяхме наказани, като това ни изнерви. Ние тръгнахме по-смело напред, оставихме празни пространства и Берое се възползва, за да ни вкара втори гол и да направи задачата ни изключително трудна да обърнем мача.

Не е приятно, когато в средата на второто полувреме получиш гол, защото времето до края на мача е малко. Футболистите се изнервят, но трябва да продължим да следваме нашия план, а не да играем хаотично. Трудно с хаотична игра можем да стигнем до положителен резултат. След 2:0 беше изключително трудно, Берое се защитаваше добре, те имат добри футболисти, добър треньор. За мен противникът се възползва от грешките ни по-добре от нас, което се оказа решаващо“.

"Имахме доста добри мачове. По-скоро много добра оценка бих поставил. Ако днес бяхме завършили с победа, сигурно щеше да е отлична за възможностите на нашия отбор. Противопоставяме се на всички големи отбори в България. Това е втората ни домакинска загуба. Спечелихме и доста мачове като гости, затова не можем да да бъдем недоволни от представянето си. Сега остава лека горчивина от загубата, защото е последна. Няма кога да поправим тази грешка. Въпреки това, завършваме годината без две поредни загуби, което е успех за нашия отбор. Срещу три от евроучастниците постигнахме победи, срещу един успяхме да вземем точки, така че представянето ни е добро“.

„Преди малко казах, че завършваме годината без две последователни загуби в първенството. Няма причина и сега също да не се вдигнем. В първенството имахме загуби, но след това се вдигнахме и печелихме или най-малко правехме равен срещу добър отбор. Сега играем срещу отбор във Втора лига Купата е престиж за нас и ще направим всичко да продължим напред“.

 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023