Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев, който вкара и двата гола за успеха с 2:0 срещу ЦСКА в борбата за сребърните медали в efbet Лига, се изказа в подкрепа на ВАР. Националът е категоричен, че без системата за видеоповторения "смърфовете" нямаше да получат дузпа.    

"Много ценна победа. Остават ни два мача. Трябва да спечелим един, за да си гарантираме второто място, което ще е огромен успех за нашия отбор. Започнахме сезона с апетит за тройка. Рано-рано постигнахме тази цел. На крачка сме от още по-голям успех. Това не се е случвало в историята на Локомотив. Показахме, че сме силни характери и след това футболните качества са безспорни. Първото полувреме имахме проблеми, но второто се поуспокоихме и заслужено стигнахме до победата. Дано всичко да е наред, да няма контузии. Излизаме следващия мач да си решим нещата срещу другия ЦСКА. Доста неща коригирахме на почивката, пресата не вървеше, не бяхме компактни. Изнесохме се по-близо до тяхната врата. Знаехме, че ще сгрешат. Положенията започнаха да идват. Това е в общи линии. Първото полувреме не изглеждахме така както изглеждаме по принцип на нашия стадион“, заяви Илиев след мача.

„Още в реално време видях, че има дърпане при дузпата. За мен въвеждането на ВАР в България беше много положително. Аз съм сигурен, че ако нямаше ВАР, ситуацията щеше да бъде подмината. Това решава мача. Срещу Лудогорец по-честичко ще почнат да се свирят дузпи. Така че за мен е положително. Втората ситуация не знам какво толкова я гледаха. Като допусне грешка съдията, може да се поправи. Понякога се изнервят футболистите, като се чака много решението, но не може всичко да е положително“.

„Локомотив никога не е бил най-богатия клуб и не е имал най-добрите условия, но футболистите са показвали, че са мъже. Всички заслужават едно поздравление заради това, което правим с бюджет, който е многократно по-нисък от водещите. Не всичко във футбола е пари. Благодаря на всеки, който е свързан с Локомотив. Мисля, че отдавна не е имало толкова силен колектив“, завърши голмайсторът на "смърфовете".

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството