Локомотив (Пловдив) почти сигурно ще се раздели с Конър Руан през зимата. Спортният директор Георги Иванов и треньорът Александър Тунчев смятат да изчистят отбора от чужденците, които не успяха да впечатлят с изявите си през есента, а англичанинът е един от тях, пише "Teма Спорт". 

Така хем ще бъдат спестени средства, хем ще бъдат отворени места за нови играчи, които да подсилят отбора в битката за попадане в първете шестица и продължаване на похода към Купата на България.

Руан е един от футболистите, които най-много разочароваха спортно-техническия щаб. Напоследък той съвсем загуби доверието на треньора Тунчев. Вече дори трудно намира място в групата на "черно-белите". През сезона има 11 мача в Еfbet Лига, като 7 от първата минута. Единственото му появяване като титуляр от средата на септември насам бе при визитата на Лудогорец (0:1). Тогава обаче Тунчев имаше много проблеми и бе принуден да разчита на англичанина.

Конър бе привлечен в началото на 2021 година. Той бе гласен за алтернатива на неизменните титуляри по това време Бирсент Карагерен и Момчил Цветанов. След продажбата на последния той започна да получава шансове. Завръщането на хърватина Йосип Томашевич обаче на практика го направи излишен.

В Локо са недоволни и от друг легионер - Артур Крачун. Молдовецът бе взет под наем до лятото от унгарския Хонвед. Договорът за преотстъпване на централния защитник е до края на сезона, но най-вероятно ще бъде прекратен. Защитникът бе на терена в 13 шампионатни мача, но само в 6 от тях бе титуляр. В последно време трудно намира място в групата и играе само когато Тунчев е затрупан от множество проблеми. Треньорът предпочита да залага на младока Мартин Паскалев в отбрана.

На "Лаута" имат "зелена светлина" от собственика Христо Крушарски за привличането на чужденци, ако преди това бъдат освободени такива.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022