Новият директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов категорично заяви, че не иска да бъде треньор на клуба и не е преговарял за поста на Бруно Акрапович, а напротив – застана плътно зад наставника и благодари на клуба за доверието. 

Той обяви като задължителна цел пред отбора участие в първата шестица на плейофите в първенството. Гонзо посочи още, че едва след време ще бъде оценено направеното от собственика Христо Крушарски за Локомотив. 

„Той е един много добър човек, който е успял в бизнеса и освен това обича Локомотив, а обича и футбола. Един много коректен човек, за когото думата е закон. Той и Тодор Батков имат моето уважение затова, което са направили. Когато искаха Батков да си ходи аз им казах, че ще дойде един момент, в който ще плачат и трябва паметник да му направят на „Герена“, а сега мога да кажа същото за Христо Крушарски. Футболът е спорт с много фенове и всеки от тях има различно мнение. Ако имате пет човека, всеки ще мисли по различен начин. Сега обаче вече Локомотив спечели Купата, а едва след време хората ще оценят какво е направил Крушарски за клуба“, каза Иванов пред Канал 3.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

„Знаете, че има три водещи отбора, а нашата цел е да се приближим максимално до тях. Амбициите ни може да не са само да ги настигнем, а и нещо повече, но е рано да се говори за това. Сега обаче задължително е място в първата шестица. Вече за Купата е малко по-сложно, защото там се играе по 1-2 мача. Нека не прескачаме етапи, но началото на сезона е една добра предпоставка за бъдещето. Все пак обаче Локомотив не може да се сравнява със заплатите в ЦСКА, Левски и Лудогорец, но пък трябва да бъде един трамплин за футболистите. Смятам, че те имат глад за успех и това е най-важното. Няма го и това напрежение, което например е в Левски, че всяка година трябва да успееш. Ние трябва да се радваме на играта и да продължим развитието му“, каза големият голмайстор на „сините“ и прогнозира, че отборът ще се развива под ръководството на Петър Хубчев и Павел Колев, а освен това коментира предстоящия в събота мач между отборите на сърцето му.

"Левски е фаворит срещу всеки съперник. Сигурен съм, че двата отбора ще предложат атакуващ футбол и нека по-добрият да победи“, прогнозира Георги Иванов.