ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров беше посрещнат от фенове на Локомотив (Пловдив) пред общината. Първоначално Зико не искаше да допусне всички запалянковци в сградата и да проведат среща, но след настояване от страна на привържениците, те бяха допуснати.

Пред сградата Димитров говори по темата с допълнителните средства за стадион "Христо Ботев". "Няма ги, отказаха! И на едните, и на другите. Отказаха официално. Сега ще ви дам отговора от вчера. Сега ще говорим и за вашия стадион", обърна се Зико към "смърфовете". 

След този коментар градоначалникът влезе в сградата, а след това започна и срещата между двете страни.

Припомняме, че основното искане на "черно-белите" е дофинансиране на стадион "Локомотив". Повод за събирането в общината бе и предложението на Зико да входира допълнителни 22 милиона лева за стадион "Христо Ботев".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Димитров допълни, че в понеделник ще има среща с ръководствата на Локомотив и Ботев.

"Ще направя всичко възможно аз и общинския съвет да предприемем най-доброто за двата клуба. Може и за стадион Локомотив да отпуснем средства. Ще има нова среща в понеделник. Нормално е, аз винаги съм казвал, че не деля феновете. Както искам да се завърши единия стадион, така и другия. В понеделник срещата ще е с представители на двата клуба. Не искам да бъдат неспокойни. Винаги феновете на Локомотив са били коректни към мен. Може да изтеглим предложението за стадион "Христо Ботев". Докато няма пълен консенсус", обясни Здравко Димитров.

"Нещо, което е започнато веднъж, трябва да се завърши по-бързо. На този етап не виждам развитие за стадион "Пловдив“. Трябва да се търсят пари, това е вариантът. Не сме спрели - не само от министерството, а и от други източници“, добави кметът на Пловдив. 
 
Искането на феновете на Локомотив (Пд): 
 
"Поводът е предложението 22 млн. лева да се дадат на един компроментиран строител за завършване на един стадион на булевард "Източен". Кметът иска в края на мандата си да задължи с 22 милиона общинския бюджет за следващите години. Това застрашава редица обекти в града, включително и нашият стадион.
 
Искаме финансов одит на строителството на този стадион. Смятаме, че отпуснатите средства досега биха били достатъчни за завършване на двата стадиона.
 
Относно стадион "Локомотив", в края на февруари ще излязат сметките и ще е ясна количествено-стойностната сметка. Искаме да се направи одит и на нашия стадион и да се види къде какво е нужно, за да може два инфраструктурни проекта да бъдат завършени.
 
Днес е началото, ще видим какво ще се случи. Нямаме очаквания. В зависимост от това какво ще се случи, ще решим как да действаме. Смятаме, че това е поредното безумие на кмета Здравко Димитров. Искаме да призовем всички пловдивчани да реагират.
 
Колегите от Коматево казват, че не искат пари. На сесията на 9 февруари ще видим какво ще направят".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023