Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев беше изключително щастлив след победата с 3:2 срещу шампиона Лудогорец. Футболист на България за 2019 и 2020 г. вкара страхотен гол в срещата от 18-ия кръг, прехвърляйки майсторски Ренан за 2:1 в края на първото полувреме. 

„С оглед очакванията се получи зрелище, както през последните няколко години между Лудогорец и Локомотив. Показахме, че не сме далеч от класата им. Мисля, че беше една добра реклама за българското първенство. Започнахме много добре мача, после бяхме попарени от първата по-опасна атака на Лудогорец, но това често се случва с бързите им крила. Веднага успяхме да отговорим. Доста добре ни дойдоха двете късни попадения през първата част. Стигна се до изравняване, но се радвам, че имахме положения. Абсолютно всичко имаше в този мач. Който и да беше спечелил, нямаше да е незаслужено. Поздравявам всеки един фен, правим ги горди, защото сме равни с хегемона в България“, коментира Димитър Илиев.

"Срещу бързи футболисти като Десподов трудно можеш да противодействаш, когато имат пространства. Мисля, че защитниците ни реагираха прекрасно. Както вкарахме три гола, можехме да вкараме още толкова. Ние също имаме добри атакуващи футболисти, които имат класа. Радваме се, че победихме, трябва да се възстановим и да затвърдим това, което направихме, в следващия мач срещу Етър. Не трябва да се главозамайване, продължаваме да следваме нашия път и се готвим за следващия мач“, добави капитанът на Локомотив.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството