Локомотив (Пловдив) изненадващо се раздели с един от най-стабилните си футболисти през последните години - Петър Витанов. 28-годишният полузащитник ще си търси нов отбор, след като не получи предложение за нов договор. Настоящият му контракт изтече на 31 май.

Фенове на "черно-белите" са неприятно изненадани от новината и питат в социалните мрежи защо клубното ръководство не му е отправило оферта за нов договор. 

Фенклубът на Локомотив (Пловдив) изказа огромната си благодарност към Витанов. "Черно-белите" привърженици се сбогуваха емоционално с играча, който оставяше сърцето си на терена, защитавайки емблемата на клуба. Преди часове запалянковци се срещнаха с Витанов и му връчиха плакет по случай изиграните от него 100 мача с екипа на тима. 

Халфът е юноша на ЦСКА, а през 2013 година започва да се състезава и за представителния тим на столичния клуб. Най-големият му успех за този период е спечелването на Купата на България за сезон 2015/2016. Състезавал се е още за Верея и Черно море. Към Локомотив (Пловдив) се присъединява през лятото на 2019-та. През 2019/20 е част от отбора на “черно-белите”, който донася Купата на България за втори пореден път в Пловдив. Успешният сезон продължава и със спечелването на Суперкупата на България срещу Лудогорец през август 2020 г. 

Написаното от "Фенклуб Локомотив Пловдив":

"34" не е просто цифра...

"34" не е просто футболен играч...

"34" в историята на Локомотив Пловдив е човекът, който подари на черно-бялата публика много незабравими моменти и емоции - Петър Витанов!

С огромно уважение и признателност изказваме благодарност, че беше в добро и в лошо с нас!

Успех не се пожелава на хора, които са успех!

Винаги си добре дошъл, защото винаги ще си един от нас!"

Своята признателност към Петър Витанов изразиха и от "Организация Трибуна Спортклуб": 

"Петър Витанов изигра мач номер 100 с черно-бялата фланелка, но с голямото си локомотивско сърце и със своята всеотдайност, успя да спечели категорично и символичния 101-ви мач, а именно мачът за сърцето на всички фенове на Локомотив Пловдив.

Благодарим ти за всяка секунда, в която бранеше емблемата с много хъс и страхотна игра!

Без значение как ще продължи професионалният ти път, винаги си добре дошъл в нашия дом на Лаута!

Завинаги един от нас!".