Канадецът Джон Пол се присъедини към подготовката на Локомотив (Пловдив). 22-годишният нападател ще изкара пробен период и ще опита да впечатли Александър Тунчев. Треньорът се очаква да вземе решение за бъдещето му след контролата с Хебър (Пазарджик), пише "Тема Спорт". Двубоят е в петък на “Лаута”, като преди него тимът ще бъде предоставен пред феновете за новия сезон. Спарингът ще започне в 18:00 часа.

В понеделник Пол направи първа тренировка с Локомотив. Тя бе първа за тима след два дни почивка и края на лагера в Боровец.

“Смърфовете” усилено търсят централен нападател, който да засили конкуренцията. Георги Минчев се очаква да бъде продаден и това би отворило дупка. Възможен е трансфер и на капитана Димитър Илиев.

Случаят Джон Пол и връзката му с родния футбол са доста интересни. На 24 юни канадецът бе представен като ново попълнение на втородивизионния Струмска слава. Преди дни той трябваше да бъде картотекиран като играч на радомирци в БФС за новия сезон, но е възникнал административен проблем. Играчът няма европейски паспорт, а Славата вече е запълнила квотата си за чужденци, позволени за втория ешелон.

Негов мениджър у нас е Кофе Бабоне. Той не за първи път води чуждестранни играчи в България. 

Пол дори игра в няколко контроли за Струмска слава. В крайна сметка се стигна до идването му на “Лаута”. А дали ще подпише с втори роден отбор в рамките на месец - предстои да разберем.

Efbet Лига - сезон 2021/2022