Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо говори преди утрешната елиминационна битка с Локомотив (Пловдив) от предварителните кръгове на Лига Европа (четвъртък, 19:00 часа). Португалецът призна по време на он-лайн пресконференция, че е впечатлен от тима на Бруно Акрапович и не спести похвалите си към "смърфовете".

„Мисля, че настроението след загубата ни е същото, каквото е в това при Локомотив след загубата от Лудогорец. Впечатлен съм от отбора на Локомотив, а не от даден играч. Гледал съм ги индивидуално, но съм подготвил моите играчи добре, за да се подготвят максимално добре”, сподели Моуриньо.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Те са играли повече мачове от нас. Имат повече физически данни от нас сега. Финалът за Купата на България беше преди месеци, след това Суперкупата. Те затрудниха шампиона преди две седмици и нормално е да са в добра добра кондиция от нас, но ние сме по-добрият отбор. Мисля, че това значи много, те ще са много мотивирани, но се надявам, че можем да ги бием. Това е само един мач, елиминационен, но знаем, че мачът е много сериозен за нас”, допълни той.

„Първо трябва да спечелим три мача, за да влезем в реалната Лига Европа. Сега са квалификации, ние трябва да вземем три мача. Ако не го направим – нищо не се случва. Турнирът е силен, тъй като влизат и отбори от ШЛ. АЗ Алкмаар и Бенфика отпаднаха от квалификациите на ШЛ, а след това през декември някои други отбори, които са трети в групата на Шампионската лига идват в турнира. Най-важното и най-трудното сега за нас е да се класираме за групите, тъй като форматът е различен”, каза още Жозе Моуриньо.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа