Локомотив (Пловдив) обяви, че са получени рекорден брой заявки от медии за акредитации преди мача с Тотнъм от втория квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък от 19:00 часа.

От клуба разпространиха важна информация за срещата с лондонския тим и подчертаха, че поради лимитирания капацитет и мерките на УЕФА за COVID-19, само една трета от заявките за акредитации са били одобрени. Всички, които могат да присъстват, са известени по имейл.

Ето каква информация предоставиха от Локо (Пд) за срещата:

Всеки журналист и фотограф ще си има строго определено място, което трябва да спазва. По време на целия двубой журналисти и фотографи трябва задължително да носят МАСКИ и да спазват ДИСТАНЦИЯ от 2 метра. Всеки, който наруши тези правила, ще получи отказ на акредитацията и съответно ще му бъде спрян достъпа до стадиона.

Целият спортен комплекс “Локомотив” ще бъде затворен в деня на мача. Акредитации ще се раздават в четвъртък от 17:00ч. до 18:30ч. на главния вход (до бариерата), както и на официалната тренировка на Локомотив в сряда.

Преди двубоя (сряда):
– В 14:00ч. (12:00 PM английско време) ще има видеоконференция на Жозе Моуриньо от Лондон. Колегите от Тотнъм ще позволят само един представител на медия да бъде в “стаята”. Детайли и линк за видеоконференцията ще бъдат изпратени 1 час преди началото и. От Лондон молят всички, които искат да се включат, да се присъединят до 13:30ч, за да могат да бъдат одобрени.
– В 18:25ч. започва видеоконференция на Бруно Акрапович за българските медии
– В 18:40ч. ще има видеоконференция на Бруно Акрапович за английските медии
– В 19:00ч. ще е официалната тренировка на Локомотив на главния терен в комплекса. Първите 15 минути ще бъдат открити за медиите. Всички журналисти, фотографи и оператори ще бъдат допуснати само до централната трибуна.

Тотнъм няма да провежда тренировка в сряда в Пловдив.

Видеоконференциите ще се състоят по платформата Zoom. “Стаята” на Бруно Акрапович ще бъде една за българските и английските медии.

В деня на мача (четвъртък):

След двубоя ще има видеоконференции на Тотнъм и Локомотив по Zoom. Оператори, журналисти и фотографи няма да бъдат допускани до пресзалата, няма да има и микс зона след срещата.