Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев заяви след загубата от Лудогорец с 1:3 от първия кръг на efbet Лига навръх 95-ия рожден ден на клуба, че футболистите му не бива да се срамуват от представянето си. Специалистът обеща на феновете, че играчите му ще се раздават до последния съдийски сигнал във всеки мач и ще се опитват да ги радват с победи.

„Казах и на футболистите в съблекалнята, че не трябва да навеждат главите, не бива да се срамуваме от представянето си. През второто полувреме създадохме ситуации за гол, вкарахме, но за съжаление, загубихме. Наистина Лудогорец вкара свежи хора, имаха и повече време за възстановяване. Свикнали сме от миналия сезон. Имаме го този опит. Допуснахме елементарни грешки. Имаше умора у някои футболисти, но през второто полувреме тя не се виждаше толкова много. Имахме една доста стабилна защита, която решаваше мачовете. Момчетата, които привлякохме, им трябва време, за да свикнат с нашия стил, който изискваме от тях“, сподели Александър Тунчев след мача.

„Ще работим, ще видим грешките и се надявам да ги изчистим, за да не ги допуснем в четвъртък. Използвам момента да честитя рождения ден на Локомотив. Може да обещаем това раздаване до последния съдийски сигнал. Ще се опитаме да зарадваме нашите фенове с добри мачове и победи. Доста нови момчета имаме, които не бяха през изминалия сезон. Ново първенство, първи мач. Не сме се връщали в предишния сезон, когато ги победихме. Привлякоха много нови и са класен отбор. Не трябва да се дърпаме от първата минута в глуха защита. Надявам се да успеем да преодолеем първия натиск на Словачко и да отбележим един гол. Един мач е, ще издържим физически. Зарядът ще е на друго ниво. Ще имаме повече време да отпочинем“, добави наставникът на "смърфовете".

Efbet Лига - сезон 2021/2022