Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев похвали футболистите си след победата с 1:0 над чешкия Словачко в Лигата на конференциите. 

"Доста трудно беше. Словачко са физически доста здрави, играха доста грубо. Съдията пусна по-свободна игра. Но когато всичко свърши добре, значи сме си свършили работата, както трябва", каза Тунчев. 

"В България сме свикнали за всяко нещо да се дава картон. Аз апелирам да се пуска по-свободна игра, защото когато излезем в Европа за всяко нещо търсим фаула, а съдиите не дават толкова лесно. Имаше ситуации, в които малко или много съдията ни ощети, но в крайна сметка така е преценил", продължи треньорът на "смърфовете".

"С едно-две изключения, момчетата се справиха. Ще ни трябва време, нормално е. Всеки дава максимума от себе си, но за да постигнем синхрон ще ни е необходимо време", каза той.

"В дните до мача с Лудогорец ще направим всичко възможно да възстановим футболистите. Ще преценим и ако някой има проблем, по-добре да не го рискуваме", завърши Тунчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022