Българският боксьор Александър Александров започна с победа участието си в категория до 49 килограма на олимпийския турнир в Лондон. При първото си качване на ринга в английската столица Памперса победи Хулиано Макина от Мозамбик по точки - 22:7, в отделните рундове - 8:2, 7:3 и 7:2.

На 1/8-финалите на 4 август във вечерния сеанс Александър Александров ще играе с Джонхун Шин. Южнокореецът, който е световен вицешампион от Баку 2011, е поставен под №2 в схемата в категория до 49 килограма и в първия кръг почиваше.

Минути след победата си Александров сподели пред репортер на БТА, че изобщо не се притеснява от следващия си съперник и е готов да го победи.

"Мисля, че не показах най-добрата си игра. Бях малко вдървен, може би защото дебютирах на Олимпиада. Мисля, че вторият мач ще играя по-добре. Не ми пука, че кореецът е световен вицешампион. Качвам се на ринга и играя!", заяви Александров.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински бе доволен от най-лекия ни боксьор. "Мачът определено ми хареса. Сашо беше безапелационен, свали своя съперник в два нокдауна, което е рядкост за категория "муха". С една дума - Сашо го прегази като валяк!", заяви Инински.