Настоящият европейският вицешампион в джудото Ивайло Иванов ще смени категорията си. Това обяви самият той, след като отпадна от узбека Шарофидин Болтабоев на осминафиналите на категория до 81 кг на олимпийските игри в Токио. Занапред Иванов ще се състезава в кат. до 90 кг., а решението е взето още преди Олимпиадата.

"Сега първо ще почина хубаво. Ще видя момчетата си и семейството. Може би в края на годината или в началото на следващата стартирам отново подготовка за европейското първенство, което за първи път ще се прави в България през април 2022 г. Там ще бъда в новата категория. Вероятно преди това ще участвам на 2-3 турнира“, коментира Иванов.

„Трудно е да се каже дали ще ми бъде по-трудно в по-горната категория. Дори може да ми бъде по-лесно. Там съперниците са по-силни, но са и една идея по-бавни. Но пък с постоянното отслабване се изтощавам много. Вече съм се борил с момчета на 90 и ще видим какво ще се случи. Без да опитам няма как да разберем. Живи и здрави се надявам да сбъдна олимпийската си мечта в Париж", допълни джудистът.