Висшият съвет на улемите (богословите) на Мароко взе решение да разреши на спортистите на кралството, които ще участват в започващите в петък летни олимпийски игри в Лондон, да не спазват мюсюлманския пост в дните на месеца на рамадана. Въпросът за целесъобразността за спазването на строгото религиозно предписание, забраняващо на правоверните да ядат и пият през светлото време на денонощието, стана предмет на сериозно обсъждане в кралството.

Спортните чиновници, които са заинтересовани мароканските спортисти да бъдат в оптимална форма по време на Олимпиадата, направиха официално запитване до религиозните авторитети на страната. Те, на свой ред, след като се запознаха със същността на въпроса, стигнаха до извода, че спортистите могат да не спазват поста в дните на Олимпиадата.

В Мароко разчитат на успешно представяне на своите олимпийци, още повече, че в Лондон е най-представителната мароканска делегация за всички времена - в Лондон ще се състезават 75 спортисти от Мароко, в това число и 13 жени.