Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Четирима българи ще се изявяват на Олимпиадата в Лондон днес. Нашите спортисти се представиха колебливо вчера, волейболистите ни зарадваха с победа над Великобритания. Петя Неделчева също постигна първи успех в бадминтона. Останалите ни представители обаче не успяха да се представят на ниво - Мария Гроздева и Антоанета Бонева останаха извън финала на 10 метра пистолет. Катя Аврамова и Нина Рангелова отпаднаха още в сериите на плуването, а Ралица Милева остана на 56-о място в спортната гимнастика.

С най-голямо очакване днес са мачовете на звездите ни в тениса Григор Димитров и Цветана Пиронкова от втория кръг. Заради дъжда над Лондон не са ясни точните часове на двубоите на нашите представители.

Гришо отстрани на старта поляка Лукаш Кубот. Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу французина Жил Симон. До момента най-добрият ни тенисист няма победа срещу Симон от общо три изиграни мача. Тази година французинът отстрани българина на 1/8-финалите на турнира на клей в Ница, а единствената им среща на трева е в "Куинс Клъб" в Лондон през 2009 година. Тогава българинът загуби след два тайбрека. Третото поражение на Григор отново е през 2009 година на твърда настилка в Марсилия - 6:4, 3:6, 5:7.

Цвети Пиронкова разби на старта словачката Доминика Цибулкова и във втория кръг днес се изправя срещу италианката Флавиа Пенета. До момента двете имат два мача помежду си, като и в двата печели италианката. Първата среща е през 2009 година в Рим на клей, първи кръг и 30-годишната Пенета печели с 6:7, 6:4, 6:1. Вторият двубой е през 2011 година, когато Пенета печели отново на клей в Палермо на четвъртфинал с 6:2, 6:2. Надяваме се, че Пиронкова ще има предимство, тъй като е по-силна на трева, а съперничката й се представя по-добре на клей.

С интерес очакваме представянето на дебютанта на Олимпиада Антон Ризов. Роденият в Сандански стрелец ще представя България в дисциплината 10 метра пушка и ако покаже възможностите си, може да влезе на финал и да атакува медалите.

Плувкинята Нина Рангелова отново ще се състезава, този път на по-силната си дисциплина 200 метра свободен стил.


БЪЛГАРИТЕ НА ОЛИМПИАДАТА ДНЕС:

30 ЮЛИ (ПОНЕДЕЛНИК)
11:00 часа Антон Ризов, стрелба, 10 метра пушка (квалификации, финалът е от 14:15 часа)
12:00 часа
Нина Рангелова, плуване, 200 метра св. стил, полуфиналът е 21:30
около 17:30 часа Цветана Пиронкова - Флавиа Пенета, тенис, Втори кръг
около 19:30 часа Григор Димитров - Жил Симон, тенис, Втори кръг