Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Десетият ден на олимпийските игри в Лондон донесе на България първия медал, след като боксьорът Тервел Пулев се класира на полуфиналите в кат. до 91 кг. Детелин Далаклиев загуби на четвъртфинала, а победа в първия си мач записа единствената ни представителка в бокса Стойка Петрова. Лекоатлетите Ваня Стамболова и Виктор Нинов не успяха да минат квалификациите в своите дисциплини. Ирина Константинова и Йоан Колев завършиха участието си в уиндсърфа, а борецът Александър Костадинов загуби първата си схватка в кат. до 55 кг на класическия стил и отпадна.

Днес България ще бъде представена на олимпийските игри от осем спортисти и волейболните национали. Играчите на Найден Найденов излизат срещу Италия в последния си мач от Група “А” на груповата фаза на волейболния турнир в Лондон. Стрелецът Антон Ризов започва родното участие на Олимпиадата днес, като той ще се състезава в стрелбата с пушка от 50 метра в три позиции. Боксьорката Стойка Петрова ще изиграе втория си мач в кат. до 51 кг и при успех ще се класира на полуфинал, което означава сигурен медал.

Каякарът Мирослав Кирчев ще участва в квалификациите на единичен каяк на 1000 метра и при добро класиране може да участва в полуфиналите по-късно днес. Борците Иво Ангелов и Христо Маринов започват схватките си съответно в категория до 60 кг и до 84 кг, като при успех следващите им мачове са също днес.

Участникът на шеста Олимпиада Йордан Йовчев излиза на финала на халки в спортната гимнастика. Още преди заминаването си за Лондон Джуги заяви, че неговата цел е участие във финала на уреда и той вече я постигна. Евентуален медал на халки ще бъде истински подвиг, но и напълно заслужена награда за гимнастика.

След полуфинала на 100 метра Ивет Лалова днес стартира акцията за ново силно представяне и в спринта на 200 метра. В квалификацията на тласкане на гюле при жените излиза Радослава Мавродиева.

БЪЛГАРИТЕ НА ОЛИМПИАДАТА ДНЕС:

6 АВГУСТ (ПОНЕДЕЛНИК)
11:00 часа
Антон Ризов (стрелба), квалификация на 50 метра пушка от три позиции
(евентуално финал от 15:45 часа)
11:30 часа
Мирослав Кирчев (единичен каяк на 1000 м), квалификация
12:45 часа Радослава Мавродиева (тласкане на гюле), квалификация
12:58 часа Мирослав Кирчев (единичен каяк на 1000 м), полуфинал
15:09 часа
Иво Ангелов (класическа борба кат. до 60 кг) квалификация
(останалите кръгове са същия ден)
16:00 часа
Йордан Йовчев (гимнастика), финал на халки
16:03 часа
Христо Маринов (класическа борба кат. до 84 кг) квалификация
(останалите кръгове са същия ден)
16:15 часа
Стойка Петрова (бокс до 51 кг), 1/4-финал срещу Никола Адамс (Вбр)
16:45 часа
България – Италия (волейбол, Група “А”)
21:44 часа Ивет Лалова (200 метра) първи кръг