Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Е, волейболна България я има. Въпреки трусовете, въпреки интригите, въпреки скандалите, въпреки хитреца-инженер Лазаров и бунтарите Радостин Стойчев, Матей Казийски и Андрей Жеков. Въпреки двуличието на капитана Владо Николов. Има я благодарение на истинските БЪЛГАРИ, които не се поддадоха на провокациите и ИЗБРАХА РОДИНАТА! Избраха я пред игричките, пред собственото си его, пред всичко. И не я предадоха. За разлика от други и от тия, накачените по горните етажи, дето постоянно си очакват медали... Играха заради България, излязоха на фронта душевно ранени, съсипани и почти унищожени. Те обаче оцеляха, защото намериха сили, мъжество, дух и воля! Направиха го без капитана си, без генералите, без полковниците и майорите. Направиха го сами, без пълководци, макар че повечето от тях за първи път излязоха на най-свещения спортен форум – Олимпиадата.

Затова – поклон пред всички момчета, които треснаха единия от фаворитите за титлата - Полша. Ама тъй я треснаха, че свят им се зави на поляците. Да им се вие! По-важното е обаче, че попиляха не само нея - попиляха хаоса, ужаса и идиотията, обхванали със зловещите си лапи родния волейбол. Същият този волейбол, който остана един от малкото отдушници на народа в тези трудни времена. Същият този волейбол, който бе порутен и съсипан в последните месеци. Е, той оцеля благодарение на младите, на талантливите и на СЪРЦАТИТЕ БЪЛГАРИ!
 
Някои ще кажат – не бързайте да ги хвалите. Не, уважаеми господа! Ще ги хвалим и ще им благодарим, защото мнозина предричаха пълен крах на Олимпиадата. Предсказваха, че ще се върнем посинени от пердах, записвайки само една победа.
 
ИСТИНСКИТЕ ВОЛЕЙБОЛНИ МЪЖЕ обаче вече са на четвъртфинал и програмата максимум е изпълнена. Няма никакво значение какво ще се случи по-нататък. Отпадане на четвъртфинал няма да означава отпадане от нашите сърца и от историята. Напротив!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ