Нападателката на женския национален отбор на Бразилия Кристиане влезе в историята на олимпиадите. Тя стана най-резултатната футболистка в историята на олимпийските игри. Бразилката вкара при успеха на тима си с 5:0 над Камерун и вече има 11 попадения, което е с 1 повече от досегашния рекорд на германката Биргит Принц.
 
27-годишната Кристиане реализира рекордния гол в 80-ата минута, след като получи хубав извеждащ пас от Марта и премина вратарката на Камерун, за да прати топката в мрежата. Тя обяви, че високо оценява рекорда си, тъй като до последно не е било сигурно участието й в Лондон заради контузия на рамото. Заради травмата тя започна като резерва за “селесао”. Това е третото участие на бразилката на олимпийски игри.
 
Малко преди гола си Кристиане имаше и друга възможност за попадение, но ударът й от близко разстояние беше спасен от камерунската вратарка. Тя спечели и дузпа за тима си в 73-ата минута, която беше реализирана от звездата Марта.
 
На олимпийските игри в Лондон Бразилия се опитва да спечели първия си голям трофей в женския футбол. “Селесао” взе сребърните медали на последните две олимпийски игри и завърши на второ място на световното първенство в Китай през 2007 г.