България ще вземе медал от Игрите само чрез Станка Златева в борбата. Това са прогнозите на английските журналисти, цитирани от "Стандарт". Те обаче не уточняват с какъв цвят ще е отличието на българката, т. е. момичето ни от Крушаре не попада твърдо в сметките им за титла.

Шансовете за медал на момичетата от художествената гимнастика, на атлетките Ивет Лалова и Ваня Стамболова, както и на борците и боксьорите все още не са котирани за отличие от домакините.

Има вече нещо сигурно отсега в класирането на български спортист. Единствената ни щангистка на Игрите в Лондон Милка Манева ще е в най-лошия случай седма. Това стана ясно, след като излязоха списъците със заявените в различните категории състезатели. При Манева (до 63 кг) са записани само 7 участнички.

Така тя трябва да направи по един успешен опит и в двете движения, за да си гарантира минимум седмото място. Първа по заявки е Мая Манеза (Казахстан) с 255 кг. Манева е трета с 235 кг, колкото има и рускинята Светлана Царукаева. Финансовата премия, която спортното министерство дава за 7-о място на олимпиада, е 30 000 лв.