Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Най-успелият български гимнастик Йордан Йовчев замина за Олимпиадата в Лондон, която ще бъде открита на 27 юли. Данчо ще участва на шести олимпийски игри и беше определен да бъде знаменосец на родната делегация.

“Ако трябва да бъда конкретен, желанието ми е, или по-скоро мечта, да направя финал. Ще бъда безкрайно щастлив. За медал няма да говоря, защото, ако това стане, ще е велико. Ако не стане, ще ми е тъжно, но пък ще се опитам да си повярвам, че участието на шеста Олимпиада е не малък успех. Все по-добре съм. Имах известни контузии, все още имам. Но мисля, че съм по-добре. Последните 10 дни, които ще сме там, се надявам да навлизам в пика на върховата форма”, заяви Йовчев на заминаване.

“Достойно е да носиш българския флаг, уважение и нещо, което може да бъдеш горд с него. Дано да повлияе положително на цялата българска делегация там. Ние не сме там на състезание за това, кой ще носи флага. Всеки един има достатъчно заслуги. Всеки един от нас – и Петър Стойчев, Мария Гроздева, Ивет Лалова, Цеци Пиронкова. Не мисля, че това е най-важното”, коментира гимнастикът.

“Дано да се представим добре, да спечелим колкото се може повече медали. Ние сме подготвени да печелим медали. Има и прилика и разлика с първата ми Олимпиада през 1992 година. Бях на Олимпийски игри без амбиции за медали и за влизане на финал. Сега може би пак е така. Майтап си правя, разбира се. Вече не съм в пика на силите си. Но съм тренирал достатъчно, във форма съм, няма да се откажа до край, каквото сабя покаже. Не съм попаднал случайно там”, допълни още легендарният ни състезател.

“За Ралица – ние сме щастливи, че имаме представител при жените. Много страни не успяха да го направят това. Това за нас е успех. Нейната задача е да покаже това, което сме тренирали. Трудно ще е за нея да се пребори за медал, най-много финал. Самото и участие за нас е престиж. Има много състезатели в залата, които тренират, хубаво да има от кой да се учи. Минали сме допингтестове, и аз Ралица, имаме официален документ, че сме чисти”, завърши Данчо Йовчев./БЛИЦ