Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Британецът Анди Мъри спечели олимпийската титла от тенис турнира за мъже в Лондон. Представителят на домакините срази световния номер 1 Роджър Федерер с 6:2, 6:1, 6:4 и се окичи със златото.

Мачът започна равностойно, като и двамата спечелиха първите си две подавания. От там до края на сета Мъри тотално доминираше и след два пробива стигна до успех – 6:2.

Подкрепян бурно от публиката на централния корт на “Ол Ингланд Клъб”, британецът беше безкомпромисен във втория сет и записа нови два последователни пробива, с което поведе с 4:0. Последва затвърждаване за 5:0. Федерер взе най-накрая подаването си, но това не му помогна – 6:1 и 2:0 сета за Мъри.

Третата част беше най-оспорвана, но представителят на домакините на Игрите успя да стигне до спечелване на подаването на швейцареца при 2:2 и в крайна сметка след 6:4 в третия сет спечели така жадуваната титла.

Успехът е първи за Анди Мъри на Олимпийски игри, а Федерер не успя да спечели единствената титла, която липсва във витрината му - олимпийско злато на сингъл. Британецът пък си отмъсти на швейцареца за загубата на "Уимбълдън" преди месец.