Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Изхвърлената доживот от леката атлетика Ива Пранджева със сълзи на очи говори за случилото се през 2000 година на Олимпиадата в Сидни. Тогава бившата ни лекоатлетка се явява за Игрите, но в деня, в който трябва да участва на квалификации на троен скок, не е допусната. Причината е, че българи я прецакват.

"Отидох в Сидни със знанието за положителната ми проба, но ми казаха, че мога да участвам, защото не беше отворена втората. Подготвях се, получих състезателен номер. В деня на квалификацията, бях си подготвила екипа, но няколко часа преди да тръгнем към стадиона, дойдоха и ми казаха, че оставам и няма смисъл да пътувам. Втората проба също била положителна. Впоследствие разбрах, че тя е била отворена по желание на нашата федерация. Това ме смути, изуми... И не ме допуснаха да участвам", разказа Пранджева, която пък през 1996 година на Игрите в Атланта заема четвърто място на троен скок, но впоследствие е декласирана, след като е уличена в употрева на стероиди.

"За мен не беше редно тогава да искат отварянето на втората ми проба. Бях там, за да участвам, а те ми направиха този стоп. След това като рабрах, че нашите са го изискали, не беше честно. Тогава за мен свърши света, животът ми свърши", добави пред btv лекоатлетката, като не сдържа сълзите си и се разплака пред двете си дъщерички - Никол и Ема.

"Гледах откриването снощи, но не до края, защото стана много късно. Видях нашата делегация. Беше уникално, страхотно. Мистър Бийн ми хареса най-много", коментира Пранджева, която пожела успех на българските състезатели в Лондон, но назова името на своя фаворит от нашите.

"Много ще стискам палци на Станка Златева. Надявам се това да е нейната Олимпиада. Нека всички българи изпратим нашата положителна енергия и така да помогнем на олимпийците ни", каза още бившата участничка в "Сървайвър".