Европейската шампионка в спринта на 100 м Ивет Лалова опроверга всички, които очакваха тя да се настани при приятеля си Симоне Колио в блока на италианците в олимпийското село. Гаджето на българката пък затвори временно блога си в интернет.

"Сега е време да реализирам олимпийската си мечта и затова ще ви пиша отново на 13 август", написа Симоне.

Вчера по обед красавицата от София направи първа тренировка на олимпийския стадион. Ивет се включи в сесията с официални стартери, съобщава пратеникът на "Стандарт". Първото участие на Лалова на Игрите ще е в сериите на 100 м на 3 август следобед. В блока на нашите е настанен и треньорът й проф. Бономи.

Силвия Дънекова, която ще бяга в квалификацията на 3000 м с препятствия в петък от 13:00 часа, тренира на загряващия стадион. Сгодените Георги Иванов (гюле) и Андриана Бънова (троен скок) се подготвяха в олимпийското село. Те почват в квалификациите на 3 август, съответно в 10:00 и 10:25 часа.

Утре в Лондон пристига и другата ни надежда за отлично представяне в атлетиката Ваня Стамболова. Варненката изкара тренировъчен лагер в Правец и на олимпиадата ще гони медал на 400 м с препятствия. Тя започва участието си на 5 август от 19:00 часа, когато са първите серии. В олимпийското село вече е и президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, който е тим лидер на атлетите ни.