Баскетболистката Изиане Кастро Маркес беше отстранена от бразилския олимпийски отбор заради нарушаване на дисциплинарния правилник на тима. В съобщението на Бразилската баскетболна федерация се твърди, че нарушението е извършено извън терена.
 
Тъй като Маркес не е контузена, баскетболният бразилски тим ще бъде с 11 състезателки. След като вече беше подаден окончателният списък с участниците за олимпийските игри, промени могат да бъдат направени само при контузия.
 
Изиане Кастро Маркес помогна на Атланта Дрийм да стигне до финалите на женската НБА през последните два сезона. Тя вкара 21 точки за Бразилия при загубата с 67:99 от САЩ в понеделник. Съпернички на “селесао” в Лондон са Австралия, Русия, Канада, Великобритания и Франция.
 
Това не е първия случай, в който Маркес има проблеми с бразилската федерация. Тя беше не беше част от олимпийския отбор за Пекин 2008, след като отказа да играе в продължението на мач от предолимпийския квалификационен турнир. Бразилия зае 11-о място в китайската столица преди 4 години.