С равенство беше открит мъжкият футболен турнира на Олимпийските игри в Лондон. Първата среща в надпреварата от Група "D" между Хондурас и Мароко завърши при 2:2. Срещата се състоя на "Хемпдън Парк" в Глазгоу, Шотландия.

Мароканците поведоха малко преди почивката, когато точен беше Абделазиз Барада. С голове на Джери Бенгстън в 56-ата и в 65-ата, вторият от които от дузпа, хондурасците поведоха. Само две минути по-късно обаче равенството отново беше възстановено. За статуквото се погрижи Закари Лабяд.

По-интересното обаче беше в 72-ата минута. Тогава за удар без топка беше изгонен Закари Бергдих от Мароко. След повторения от всички гледни точки обаче ясно се видя, че решението на съдията е повече от грешно. Дори, напротив, състезателят на Хондурас заслужаваше жълт картон за симулация.

След няколкото минути на оспорване двубоят продължи. А до края хондурасците не съумяха да се възползват от численото си предимство, което не доведе до промяна на резултата - 2:2. По точка в актива и на двата тима.

Другият двубой от Група "D" е между Испания и Япония с начален час 16.45 българско време.