Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Олимпийските игри в Лондон се откриват днес. За съжаление на част от състезателите няма да бъдат на най-голямото спортно събитие. Те са топзвезди в своите спортове. Те държат рекорди или са шампиони със своите отбори. Въпреки това всички тези атлети имат още една мечта, а именно участие на Олимпийски игри. Някои от тях обаче ще пропуснат Олимпиадата в Лондон и ще трябва да отложат мечтата си за следващите Игри в Рио Де Жанейро (Бразилия).

“Това е най-тъжният ден в моята кариера”, бяха думите на тенис звездата Рафаел Надал след окончателния му отказ от участие в Лондон. Преди 4 години той стана олимпийски шампион в Пекин на сингъл. Тази година обаче няма да се бори за златото срещу Федерер или Джокович, а с последствията от контузията в коляното му. Гаел Монфис (Франция) също отпадна от турнира по тенис, както и представителките при дамите – Кая Канепи и Андреа Петкович.

Четири от големите звезди на американския баскетбол, както и литовският баскетболист Робертас Явтокас също няма да се изявят в Лондон, тъй като трябва да лекуват травми в колената си.

Дори 37-годишният Дейвид Бекъм искаше да участва в олимпийския тим по футбол на Великобритания и да се бори за медал. Той обаче не получи доверието на селекционера Стюарт Пиърс, въпреки че английските медии непрекъснато лобираха за него.

Има провалени олимпийски мечти и не заради собствените постижения или слаба форма. Състезателите по езда Карстен-Ото Нагел и ветеранът Лудгер Беербаум няма да участват в Лондон, защото конете им не са готови за състезание.
00000000000000000000000000001.jpg
ЧАСТ ОТ СПОРТИСТИТЕ, КОИТО ПРОПУСКАТ ОЛИМПИАДАТА
ЗАРАДИ КОНТУЗИИ
ТЕНИС
Рафаел Надал (Испания)
– тенис, шампион от Пекин 2008
Гаел Монфис (Франция) - тенис
Кая Канепи (Естония) - тенис
Андреа Петкович (Германия) - тенис

ЛЕКА АТЛЕТИКА
Бланка Влашич (Хърватия) – лека атлетика, световна шампионска на висок скок. Трябва да се подложи на операция на глезена.
Каролина Клюфт (Швеция) – лека атлетика, олимпийската шампионка в седмобоя от Атина 2004 и световна шампионка (2003, 2005, 2007) отказа участие заради бедрена травма.
Теди Тамго (Франция) – лека атлетика, световен рекордьор в тройния скок в зала

ФУТБОЛ
Тиаго Алкантара (Испания) – футбол. Юношата на Барселона няма да играе за Испания на олимпийския турнир по футбол заради контузия на пищяла.
Гарет Бейл (Великобритания) – уелският халф на Тотнъм бе повикан от селекционера Стюарт Пиърс, но в последния момент отказа участие заради стара травма в гърба, която му се обади.
Ейми Уамбах (САЩ) – женски футбол

БАСКЕТБОЛ
Блейк Грифин (САЩ) – баскетбол. Контузи коляното си на подготвителния лагер в Лас Вегас.
Дерик Роуз (САЩ) – баскетбол. Звездата на тима от НБА Чикаго Булс пропуска Олимпиадата заради скъсани кръстни връзки на лявото коляно.
0000000000000000000000000000002.jpg Дуейн Уейд (САЩ) – баскетбол (вляво). Една от звездите на шампиона на НБА Маями Хийт също е с травма на коляното.
Дуейт Хауърд (САЩ) – баскетбол. САЩ се лишава от услугите на друга звезда на Маями Хийт
Робертас Явтокас (Литва) – баскетбол. Центърът на баскетболния тим на Литва отпадна заради фрактура на крака.
Пени Тейлър (Австралия, жени) – баскетбол
Изиане (Бразилия, жени) - баскетбол

КОННА ЕЗДА
Александър Рат (Германия) – конна езда, 27-годишният ездач страда от мононуклеоза и няма да участва в Лондон.

СПОРТНА ГИМНАСТИКА
Шоун Джонсън (САЩ) – спортна гимнастика, злато на греда от Пекин, сребро в отборната надпревара и в многобоя
Ченг Феи (Китай) – спортна гимнастика, 3 световна шампионка на прескок
Аня Бринкер (Германия) – гимнастичката претърпя операция на ахилеса и пропуска Олимпиадата в Лондон.

КАНУ-КАЯК
Биргит Фишер (Германия) – кану-каяк. 50-годишната състезателка по кану-каяк няма да запише седмо участие на Олимпиадата заради проблеми със сърцето.
0000000000000000000000000000000003.jpg
КОЛОЕЗДЕНЕ
Тор Хусховд (Норвегия) – колоездене
Самуел Санчес (Испания) – колоездене. Испанецът падна по време на “Тур дьо Франс” и счупи рамото си.
Анди Шлек (Люксембург) (вдясно) - колоездене. Анди Шлек получи фрактура на тазобедрената кост при падане по време на критериума Дофине през миналия месец.

ХОКЕЙ НА ТРЕВА
Дес Абът (Австралия) – хокей на трева

ТРИАТЛОН
Себастиан Ранк (Германия) – 25-годишният състезател по триатлон лекува от няколко седмици грип, което развали подготовката му и също няма да участва в Лондон.
Ванеса Фернандеш (Португалия) – сребърната олимпийския медалистка от триатлона в Пекин 2008 прекрати за известно време активната си състезателна кариера и не успя да се подготви навреме за Олимпиадата в Лондон.
000000000000000000000000000004.jpg
ДОПИНГ
Франк Шлек (Люксембург) – колоездене
Инна Ефтимова (България) (вдясно) – лека атлетика, 100 и 200 метра
Ирина Малешина (Русия) – лека атлетика, дълъг скок
Наилия Юламова (Русия) – лека атлетика, европейска шампионка в маратона
Стив Мълинг (Ямайка) – лека атлетика, 4х100 метра, световен шампион
Сивиле Баикиунайте (Литва) – лека атлетика, маратон
Глаубер Силва (Бразилия) - плуване

БЕЗ КВОТИ
Уолтър Дикс (САЩ) – лека атлетика, бронз на 100 и 200 метра от Пекин
Брайън Клей (САЩ) – лека атлетика, десетобой, шампион от Пекин
Дара Торес (САЩ) – плуване. Дара е на 45 години, има 12 олимпийски медала
Патрик Макау (Кения) – лека атлетика. Световен рекордьор в маратона, изваден от федерацията, защото не е финиширал в маратона на Лондон
Хайле Гебреселасие (Етиопия) – лека атлетика. Легендата е на 39 години, остана без квота. Шампион на 10 000 метра от Атланта и Сидни
Дария Клишина (Русия) – лека атлетика, скок дължина
Аманда Биърд (САЩ) – плуване, 2 олимпийски титли и още 5 медала
Адам Нелсън (САЩ) – гюле, сребро от 2000 и 2004
Йън Торп (Австралия) – плуване, 5 олимпийски титли и още 4 медала

ДРУГИ ПРИЧИНИ
00000000000000000000000000000005.jpg 
Дейвид Бекъм (Великобритания)
– 37-годишният халф на Лос Анджелис Галакси не е контузен, искаше да бъде олимпийския тим на Векликобритания, но не бе повикан от селекционера Стюърт Пиърс.

Лудгер Беербаум (Германия) – конна езда. Беербаум няма да изпълни мечтата си за седмо участие на Олимпиада. “Кобилата не е във форма. За мен е ясно, че няма да съм на Олимпиадата”, призна самият той.
Карстен-Ото Нагел (Германия) – европейският вицешампион по езда няма да участва, тъй като неговият кон Корадинда не е в оптимална форма.