Церемонията по откриването на олимпийските игри в Лондон показа на света официалните костюми на различните делегации. Облеклата на българските олимпийци, които предизвикаха различни позиции сред анализаторите, не попаднаха сред най-хубавите костюми, но не са и сред най-грозните.
 
Типичен пример за стил и класа при облеклата са костюмите на френската и италианската делегации, които доказаха, че не случайно Париж и Рим са сред световните модни столици. Сериозна критика отнесоха облеклата на Великобритания, Германия, Мексико и Малайзия.
 
НАЙ-ХУБАВИТЕ
САЩ – Въпреки избухналия предварително скандал за униформите, ушити в Китай, американците изглеждаха чудесно в своите костюми на дизайнера Ралф Лорън.

31.2.jpg
 
Швеция – Много добра семпла комбинация от националните цветове във връхните дрехи, които много сполучливо бяха допълнени от долнища в сиво.

31.4.jpg
 
Бразилия – Жълтите и зелените минижупи на спортистките са смело, но сполучливо дизайнерско решение.

31.6.jpg
 
Швейцария – Много хубав контраст на червените елечета под сивите горнища.

31.8.jpg
 
Холандия – Най-хубавите костюми във вечерта на откриването. Успешен опит за трудната комбинация на оранжево и синьо.

31.10.jpg
 
Израел – Прекрасна комбинация от сини блейзери със бели ризи и панталони.

31.12.jpg 
 
Ямайка – На пръв поглед жълтото е прекалено крещящо. Комбинацията с черно и стилни шалове обаче компенсира в достатъчна степен.
31.13.jpg
 
Италия – Перфектно ушити костюми по дизайн на Джорджо Армания. Италия доказа, че е сред водещите модни нации в света.
31.15.jpg
 
Франция – Париж е световна модна столица, а облеклата на френската делегация са доказателство, че това не е случайно. Костюмите са изчистени, опростени и класически.
31.17.jpg
 
НАЙ-ГРОЗНИТЕ
Великобритания – Голямо недоразумение. Златистите елементи по белите якета са като от модно списание, отпечатано през 1984 г.
31.1.jpg
 
Чехия – Чадърите и гумените ботуши направиха впечатление, но не най-доброто.
31.3.jpg
 
Канада – “Кленовите листа” бяха сред държавите, които решиха да изпишат името на страната си върху костюмите, но в случая това не се е получило сполучливо.
31.5.jpg
 
Германия – Пастелното синьо и розово на саката са типични за модата на 90-те години на ХХ век. Напълно грешен избор на немците.
31.7.jpg
 
Украйна – Костюмите можеше да минат за сполучливи, ако не бяха щампованите ризи с големи яки.
31.9.jpg
 
Малайзия – Твърде смела комбинация на тигрови шарки в жълто, черно и оранжево.
31.11.jpg
 
Нова Зеландия – Много елементарна комбинация на черни фланелки с черни панталони. Сребристите елементи по блузите изглеждат глупаво.
31.14.jpg 
 
Мексико – Красотата на традиционните мексикански носии беше унищожена от прекалено ярките цветове.
31.16.jpg