Церемонията по закриването на олимпийските игри в Лондон ще бъде едновременно красиво, предизвикателно, евтино, смайващо и вълнуващо пътешествие в историята на британската поп музика, обяви музикалният директор на събитието.

Дейвид Арнолд, композитор на пет от филмите за Джеймс Бонд, заяви пред “Дейли Телеграф”, че слуховете за участие на Пол Макартни и Адел на церемонията са плашещо точни. Той обаче не пожела да потвърди информациите, че странящата от обществото певица Кейт Буш също ще се появи на сцената.

“Опитваме се да направим шоу, в което всеки британски гражданин – от обикновен селян, до богат обитател на имение, да каже – Да, това сме ние. Това е Британия”, заяви Арнолд.

Певецът на “The Who” Роджър Долтри наскоро потвърди, че легендарната група е записала песен, която ще бъде изпълнена в края на олимпийските игри.

“Прекарвам голяма част от времето си в подготовка за церемонията по закриването на Олимпиадата. Много съм нервен, тъй като не съм бил на сцена от една година”, написа на профила си в “Туитър” поп иконата от 80-те години Джордж Майкъл.

Слуховете за участие на групата “Take That” набързо замряха, след като в началото на тази седмица дъщерята на певеца Гари Барлоу – Попи, се роди мъртва. Сигурно е, че “Muse”, която записа химна на Олимпиадата, ще има свое изпълнение на закриването.

Според британската преса церемонията ще пресъздаде лондонско задръстване и ще има реплики на най-големите забележителности на английската столица.