Руската тенисистка Мария Шарапова усети и негативната страна на славата, след като не успя да се нахрани в столовата в Олимпийското село в Лондон. Още с появяването си Шарапова предизвика невероятен интерес от фенове и спортисти - всеки искаше да си направи снимка с нея или да вземе автограф.

"Е, от една страна си беше и моя грешка да отида за обяд в стола на Олимпийското село като другите. Както се видя, останах гладна, храната свърши докато се снимам с всички. Успях обаче да си взема една чаша портокалов сок", разказва с усмивка красивата рускиня, цитирана от БТА.

"Но за първи път виждам толкова хора да ме търсят за снимки и автографи. Явно досега не съм преценявала правилно своята популярност", допълва Шарапова.

Тенисистката, която в петък при откриването на Олимпийските игри носеше знамето на Русия, е един от петимата спортисти, най-активно ползващи социалната мрежа “Фейсбук”. В момента тя има 7,8 милиона почитатели. Роджър Федерер, който има 11,2 милиона почитатели в социалната мрежа, отказа да живее в Олимпийското село и се нанесе в апартамента, който обикновено ангажира при участие в турнира Уимбълдън всяка година. На първите две места в списъка по брой фенове са двама баскетболисти - Кобе Брайънт и Леброн Джеймс. Федерер заема 3-а позиция, а Шарапова е на 5-о място./БЛИЦ