Сериозна семейна драма се разигра на олимпийските игри в Лондон след състезанието по кану-каяк. Новозеландецът Майк Доусън беше наказан от майка си, която е съдийка на състезанието. Гребецът докосна една от 18-те вратички на трасето и бе санкциониран с 2 секунди.

Въпреки наказанието той се пребори за място на 1/2-финалите, с което напрежението в семейство Доусън намаля. Въпреки това Майк не пропусна да захапе майка си, като секунди след състезанието обяви, че с треньорът му обмислят да подадат жалба срещу съдиите.

Малко по-късно Доусън излезе с официално писмо, с което обявява, че се е отказал от контестацията. Според него тя ще доведе до рязко влошаване на обстановката в семейството му. Треньор на Майк е неговият баща и двамата са установили, че евентуална жалба ще има последствия.

“Може би няма да подавам оплакване, защото ще има последствия след олимпиадата. Може майка ми да спре да готви, а аз харесвам манджите й. Май най-добре е да се постарая в следващия старт да не й давам нови поводи за наказание”, шеговито завърши обръщението си Доусън.