Най-добрата българска състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева отпътува за Олимпийските игри в Лондон. На летище "София" грацията ни беше изпратена от деца от клуб по ХГ Акро (Русе), семейството й, както и приятелят й – треньорът по спортна гимнастика Илия Янев.

"С доста добро настроение съм в момента. Вече наистина нямам търпение да отида в Лондон. Надявам се всичко да мине добре. Ние сме едни и същи момичета, които се състезаваме в последните 4 години. Едни и същи играем на Европейско и Световно и не мисля, че ще има нещо ново. Все още нищо не ме притеснява. Надявам се да остана спокойна и да покажа най-доброто от себе си и дано да изиграя съчетанията си с настроение и публиката да го оцени. Дай Боже да вляза на финала", пожела си Митева.

Нейната майка и треньорка Силвия Митева заяви, че подготовката е преминала добре.

"Подготвени сме. Работихме страшно много, работихме за медали, но знаете, че в нашия спорт за такива неща не може да се говори. Важното е да си изработиш нещата докрай, да си удовлетворен от това, което си свършил, и съдиите каквото решат, това ще бъде", коментира треньорката.