Хотелите и всяка частна квартира в Лондон, която се дава под наем отдавна са резевирани за олимпийските игри, но това не притеснява най-богатите гости, които вече са пристигнали или ще се появят до дни на борда на собствените си луксозни яхти.
 
Повечето от тях ще се наслаждават на състезанията, а вечерите ще прекарват на яхтата си в приятна компания, далеч от претъпканите улици и заведения на Лондон. Таксата за 2-седмичен престой на пристанището е 150 000 паунда.
 
На Темза до края на седмицата ще се появи най-голямата частна яхта в света – 557 футовия “Eclipse” на Роман Абрамович. Очаква се тя да предизвика голям инетрес и да се превърне в туристическа атракция по време на Олимпиадата
.
Най-големият конкурент на Абрамович, когато става дума за яхти – един от основателите на “Майкрософт” Пол Алън също ще е в британската столица със своята 414 футова яхта “Octopus”.
 
На един от пристаните в Лондон – Canary Wharf вече е закотвена яхтата “Ilona”, която е собственост на британския милиардер Франк Лоуи, чието състояние е натрупано от строителство на търговски центрове в Лондон.
 
Сред атракциите по вода безспорно ще е и един от най-красивите съвременни платноходи – “Малтийски сокол” (на снимката долу), прлитежание на гръцката милиардерка Елена Амбросиаду, която ще живее на него по време на игрите.
 
Сред яхтсмените ще е и един от най-богатите хора в света – Бил Гейтс, чиято 200 футова яхта “Goygpus” не може да се мери по големина с тази на Абрамович, но пък е интересна със стила си – построена е във формата на военен кораб./БЛИЦ

maltiiski_sokol.jpg