Две години след самоубийството на американския лекоатлет Антонио Петигрю Международния олимпийски комитет (МОК) реши да връчи на делегацията на Нигерия в Лондон златните медали от щафетата на 4x400 метра от Олимпиадата в Сидни през 2000 година. Сребърните медали получи Ямайка, а бронзовите са за Бахама. Решението бе взето от 15-членния Изпълнителен комитет на МОК само 6 дни преди старта на Летните олимпийски игри в Лондон от 27 юли до 12 август.

Победата на американската щафета в тази дисциплина 4x400 метра от Сидни 2000 бе отменена на 2 август 2008 година в Пекин, тъй като световният шампион на 400 метра Петигрю бе направил самопризнания по скандала с американската допинг лаборатория БАЛКО. Тогава и световният рекордьо на 400 метра Майкъл Джонсън загуби двата си златни олимпийски медала от Сидни 2000. На Антонио Петигрю пък бяха отнети три златни медала от световни първенства, като успя да запази единствено световната си титла от 1991 година в Токио.

След направената през октомври 2010 година аутопсия на тялото на Петигрю бе установено, че той се е самоубил. Той бе намерен от негови приятели мъртъв със свръходоза „Дефенхидрамин” заключен с колата си. Преди това съпругата му го бе обявила за изчезнал.