Краля на футбола Пеле подкрепи представителния тим на страната си, който утре излиза срещу Мексико в борба за олимпийското злато. Въпреки петте си световни титли на футбол, “селесао” има два сребърни и два бронзови медала от олимпийски игра.
 
Пеле, който в момента е във Великобритания, за да получи почетна степен от Университета на Единбърг, никога не е играл на олимпийски игри. Той става професионален футболист на 17 години, а по неговото време на професионалисти не е позволено да участват на Олимпиада.
 
71-годишната футболна легенда счита, че Неймар и неговите съотборници могат да спечелят злетния медал, който липсва в бразилската колекция.
 
“Хората постоянно натякват, че Бразилия няма златен медал от олимпийски игри. Аз дебютирах на световно първенство 17-годишен и тогава станах професионалист. По това време на професионалните спортисти не позволяваха да участват на олимпийски игри. Затова и аз никога не съм участвал на Олимпиада”, заяви Пеле.
 
“Надявам се, че сега ще спечелим златен медал, какъвто аз нямам. Бразилия има добър отбор, а Неймар е фантастичен футболист. Искам да спечелим това олимпийско злато и да се върнем с него в родината”, допълни Краля на футбола.
 
Бразилия ще премери сили с Мексико на олимпийския финал в Лондон. Двубоят е в събота от 17:00 часа на стадион “Уембли”.