Потник назаем донесъл късмет на руснака Иван Ухов, който се окичи със златото в дисциплината скок на височина. Оказало се, че екипът на скачачът бил откраднат по време на състезанието и се наложило да вземе друг екип от свой сънародник.

“Оставих си потника в сака, както винаги правя след всеки опит, но той изчезна. Някой вероятно го е откраднал", каза Ухов пред руските медии.

26-годишният атлет триумфира с олимпийското злато, след като прескочи летвата на 238 см височина. При печелившия си опит обаче хилядите на стадиона и милиони пред тв екраните видяха, че Ухов е със синя фланелка вместо с официалния си екип. Ухов помолил съотборника си и олимпийски шампион от Пекин 2008 Андрей Силнов да му даде назаем фланелка, след като установил липсата на своята.

"Страхувах се, че може да ме дисквалифицират, ако стартирам без официалния си екип, но накрая всичко мина добре. Има нещо символично в това, че спечелих златото с фланелка на Силнов. Може би Андрей като шампион от 2008 година ми е донесъл късмет", каза Иван Ухов.