Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Александър Александров стори чудото снощи и елиминира от боксовия турнир на Олимпийските игри в Лондон поставения под №2 в схемата в категория до 49 килограма кореец Джонгун Шин. Българският герой се наложи срещу световния вицешампион с 15:14 точки и се класира на 1/4-финалите на Игрите. Сашо беше много щастлив след успеха, като не успя да сдържи сълзите си и се разплака.

"Казах да не ме отписват, но никой не ми повярва, никой! Обаче аз казах, че ще дам всичко от себе си за България. Спечелих с много воля. През целия мач се борих. Така ще бъде и на 1/4-финала", каза през сълзи Александър Александров.

"Никой не вярваше в мен. Само аз и треньорът ми. И ето - видяхте, че го бих. Какво като е втори поставен в схемата. Аз излизам на ринга, за да защитавам честта на България", продължи Сашо.

3_6.JPG

"Мачът беше много труден, изоставах двата рунда. Осъзнавах, че падам с 2 точки преди последния рунд. Знаех, че това ми е моментът. Бате Мишо (б.а. - треньорът на националния отбор Михаил Таков) ми каза да играя за сина си. Като чух думите му и направо тръгнах напред... и това беше. На публиката й хареса, че търся победата и пускам повече удари. Докато чакахме резултата не вярвах, че ще ми вдигнат ръката. В първия момент си помислих, че ще дадат 1 точка за него. Вътрешно се надявах, молех се да съм аз", коментира още Александров, който на 1/4-финалите ще има за съперник в спора за олимпийски медал Каео Понгпрайон от Тайланд.

"Не съм гледал тайландеца. Не съм играл с него, доколкото знам е добър боксьор. Няма значение с кой играя - излизам за победа. На Олимпиадата няма слаби състезатели. Доказах, че и аз не съм слаб", завърши най-лекият ни боксьор на Игрите в Лондон.



2_5.jpg


4_2.jpg