Стартиращият днес участието си на Олимпиадата боксьор Тервел Пулев заяви, че е много радостен от успеха на волейболните ни национали над Полша. Представителят ни в категория до 91 килограма излиза на ринга срещу китаеца Сюансюан Ван. Малката Кобра обаче съжалява, че брат му Кубрат няма да е до него в Лондон.

"Вчерашният ден премина главно под знака на представянето на националния ни отбор по волейбол. Стояхме тримата с Детелин Далаклиев и Александър Александров и гледахме целия мач срещу поляците. Беше много инфарктна среща, треперихме до последно, изразходихме повече пот и нерви, отколкото на тренировка, но накрая бяхме много щастливи от победата. Нямаме проблем да следим всеки един български участник на Олимпиадата, но не винаги имаме време да гледаме, тъй като тренираме, храним се, спим. Във всички апартаменти има телевизори, на които са нагласени канали, които предават всички спортове. Можем да си избираме какво да гледаме, само проверяваме в програмата и следим всичко, което се случва, даже е без коментатор", споделя Тервел Пулев.

"Иначе вчера разходката из центъра на Лондон беше страхотна, успях да се видя с един мой бивш съученик, не се бяхме виждали от 13 години, откакто сме завършили. Той живее тук, във Великобритания, със семейството си и ми беше много приятно да се срещнем след толкова време", добавя Пулев, изявяващ се като коментатор за сайта на btv.

"Колкото до мача ми с китаеца Сюансюан Ван - вече имам яснота около начина, по който играе, успях да го разуча. Добър боксьор е, изпитвам респект към него, но ще се стремя да наложа моята тактика. По принцип той е контраатакуващ боксьор и се стреми да руши играта на противника. Намерихме и слаби страни, но предпочитам да ги оставя за себе си и да не казвам кои са те. За съжаление, брат ми Кубрат няма да дойде да ме подкрепя, решихме, че няма смисъл да идва в Лондон, щом не може да влезе в залата за мача ми с китаеца", добавя Малката Кобра.