Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Олимпийският шампион на 3000 метра стийпълчейз от Атина 2004 Езекиел Кембой все пак ще бяга в Лондон. 30-годишният кениец беше обвинен, че е намушкал с нож жена в Елдорет (Кения). Атлетът, който има и две световни титли от 2009 и 2011 година, сам отишъл в полицията и обяснил, че жената се е опитала да го ограби и била наръгана от неин съучастник.

Кембой ще трябва да дава обяснения пред съда през септември. Въпреки скандалите атлетът получи разрешение от местния олимпийски комитет да бяга в Лондон, като вече пристигна във Великобритания и замина на лагер в Бристъл.

"Законите ни казват, че си невинен до доказване на противното. Не искаме да му отнемаме правото да се състезава, защото той си го е спечелил на квалификацията", заяви президентът на олимпийския комитет на Кения Кипчоге Кейно.

"Радваме се, че Кембой замина за Бристъл. Това ще му помогне да се концентрира върху Олимпиадата. В Кения той се разсейваше от делото и вниманието на медиите", коментира генералният секретар на кенийската федерация по лека атлетика Дейвид Окейо./БЛИЦ

БЪЛГАРИТЕ В ЛЕКАТА АТЛЕТИКА