Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Бившият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол Радостин Стойчев призна, че е мечтаел да води момчетата на Олимпиадата в Лондон. Според него Цватан Соколов и компания се представят страхотно на олимпийския и заслужено са на 1/4-финал.

“Мечтаех да водя отбора в Лондон, ситиацията обаче не го позволи. Много ме радва израстването на Георги Братоев, доста разнообрази играта ни в атака. Друг, който ми направи добро впечатление, е Тодор Скримов. Дава увереност на Салпаров в посрещане, а и атаката му е на добро ниво. Иначе бе ясно, че отборът ще върви добре, защото просто му бе необходимо технологично време, за да се сработи. Андрей и Матей със сигурност отборът щеше да бъде много по-силен”, споделя Стойчев в интервю за “Меридиан Мач”.

“Националният отбор се представя добре и това се вижда от всички. Попаднахме в по-удобната предварителна група и взехме максимума от нея. По-скоро ме изненада победата над Италия, а не тази над Полша. Италианците винаги са били неудобен съперник за България. Въпреки това успяхме да ги победим, което много ме зарадва”, допълва бившият селекционер.

“Германия е възможно най-добрият съперник, който можеше да ни се падне на 1/4-финал. Наистина тези двата отбора изиграха много мачове и се познават. Не трябва обаче да забравяме, че Германия ни победи на няколко пъти. Доста коварен съперник, но е преодолим”, казва още 42-годишният специалист.