Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Националният ансамбъл по художествена гимнастика отпътува тази сутрин за Франция, където ще проведе двуседмичен лагер преди Олимпиадата в Лондон. Момичетата и треньорският щаб заминаха в добро настроение. Една от гимнастичките - Михаела Маевска, обяви, че се отказва след Игрите.

"Заминавам с чувството, че три години не съм спряла да се готвя за тази Олимпиада. Минах през какво ли не и се надявам, че ще покажа най-доброто и най-вече се надявам да играя с много чувство, с удоволствие, че ми харесва това, което правя. Естествено, че искам да завърша кариерата си с медал. Това е цел на всеки спортист и се надявам, че и аз ще успея да осъществя тази мечта. Надявам се, че ще бъдем достойни, за да вземем медал", заяви Маевска на летище "София".

След олимпиадата гимнастичката иска да учи и да създаде семейство.

"Ще запиша да завърша висше образование, очаквам сватба и куп други хубави неща. Все още не ми е дошла тръпката относно сватбата, но се надявам след олимпиадата да дойде. Сега мисля само за олимпиадата", добави Маевска.

Треньорът на ансамбъла Илиана Раева заяви, че вчера момичетата са тренирали много добре и са посветили заниманието именно на Маевска.

"Вчера Михаела обяви, че твърдо се отказва след Игрите. Аз събрах момичетата й им казах, че за последен път играят съчетанията си. Имаше прекрасни емоции на тренировката. Казах им да я посветим на Михаела, защото тя за последен път ще играе и беше много емоционално", сподели Раева.

"Предстоящите сватби на Михаела и на Катрин Велкова изобщо не им се отразиха на подготовката. В нито един момент те не показаха по някакъв начин, че нещо в този аспект им предстои. Михаела е капитан и тя много добре знае каква е нейната роля. Катрин е една от най-спокойните ми гимнастички, която винаги е била също от огромна подкрепа на момичетата. В това отношение всичко е под контрол, но пък и вие ме познавате достатъчно добре - няма кой да им позволи да мислят за сватби, рокли и т.н. Всичко, след като си свършим работата", добави Илиана Раева.