Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

“Айнцу, двайнцу, дрън!”. Така изрева Христо Стоичков в камерата на ARD преди лудия четвъртфинал в Щатите, когато ударихме Германия с 2:1.  Изрева още по-силно и на другия ден, когато немецът падна в краката му.
 
Дрън, дрън, дрън. Така три пъти волейболните национали издрънчаха немците. И изреваха още по-силно, още по-мощно – като лъвове. Ама тъй изреваха, че германците умряха от страх! Направиха го пак на четвъртфинал, пак на голям форум. На възможно най-големия за волейбола – Олимпиадата. И отново сме на полуфинал. Като онзи, незабравимия и великия от световното по футбол през 1994 година.
 
Немците, горките, сигурно не са били така бомбардирани от Втората световна война. Волейболните ни бомбардировачи ги смазаха от забивки. Топките летяха като снаряди и ракети, превръщайки германското поле в разруха. Германецът, и каска да си беше сложил, пак нямаше да се спаси. Сокола като сокол се спускаше над мрежата им и ги кълвеше мощно, зловещо и победоносно. Не само той. Всички до един. За това – поклон, герои на България.
 
И докато през 1994 година в битката при Ню Джърси футболната ни армия имаше генерали и пълководци, то в тази край Лондон волейболната ни армия бе съставена само от редници и ефрейтори. От днес обаче те са повече от генерали, защото снощи продължиха да разбиват на пух и прах митовете. Митът, че след серията от скандали и в отсъствието на най-добрите ще изпокапем като круши още след груповата фаза. Че волейболистите ни нямат воля, сила и характер. И че германецът никога не се предава и се бие до последна капка кръв. Предаде се. И то как!
 
Сега на хоризонта се задава и Русия с нейната “червена” армия. Срещу нея обаче ще застане отбор, който с всеки изминал ден набира скорост и става по-силен и по-силен. И най-важното – СПЛОТЕН! Защото именно сплотеността, колективът и духът са най-силните ни козове.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ