Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Олимпийският шампион САЩ ще защитава титлата си от Пекин, след като на полуфинала се разправи с Аржентина със 109:83. Силен мач направиха Леброн Джеймс, Кармело Антъни и Кевин Дюрант.
 
Дюрант беше най-резултатен за американците – 19 точки. Антъни и Джеймс добавиха по 18, а Леброн добави в актива си и по 7 асистенции и борби.
 
Тимът на САЩ спечели и четирите части, но аржентинците поддържаха интригата през първото полувреме, което завърши 47:40. Американците се разиграха след почивката и спечелиха третата част с 27:17 и четвъртата с 35:26.
 
Гардът на Сан Антонио Спърс Ману Джинобили беше най-резултатен за аржентинците – 18 точки. Кевин Лав направи силно включване от пейката за “янките” – 9 точки и 9 борби.
 
В неделя САЩ ще играе срещу европейския шампион Испания в спор за златните медали. Това ще бъде повторение на финала от Пекин 2008 и вероятно последния олимпийски турнир с участието на топ играчите от НБА. Както е извество, ФИБА е на път да промени правилата и на олимпийските игри в Рио де Жанейро ще участват само отбори с играчи до 23 години.