Единствената българка с медал от Олимпийските игри в Лондон Станка Златева бе в добро настроение след завръщането си в София. Тя говори с усмивка за голямото разочарование, което изживя на игрите и за загубата на финала на турнира по борба.

“Във финала всичко стана толкова бързо, че нищо не разбрах. Набързо, набързо ме отупаха – но това е, допуснах грешки. Сега първо трябва да възстановим треньора (Симеон Щерев е със скъсан мускул), предстои му операция, ще почиваме седмица-две и той ще каже какво ще стане”, бяха първите думи на Златева след завръщането в България.

Запитана, как се чувства, след като за втори път се разминава с олимпийското злато тя отвърна:

“Тежко е. 8 години даваме труд, но се бъхтим напразно. Смисъл за първото място де, напразно, напразно, колко да е напразно. Но искам да благодаря на Симеон Щерев. Без него може би щях вече да съм се отказала от борбата. С него имам развитие, спечелих медали, пожелавам му успех. Каквото и да стане, дано да намери добри спортисти с които да работи”, продължи още Златева.

Тя призна, че все още не е решила дали ще спира със спорта и дали ще се готви за олимпиадата в Рио.

“Първо искам да благодаря на хората за подкрепата, за нещата, които ми написаха и казаха. Това ме кара да съм по-уверена и спокойна. Нека да мине световното, да видим там как вървят нещата. Човек трябва да се развива, не само да тепа на едно място”, завърши Златева.