Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Дни преди откриването на Олимпиадата в Лондон домакините са на тръни заради опасност от нови терористични актове. Тревогите идват заради атентата в Бургас от миналата сряда, в който загинаха израелски туристи. По този повод вестник “Сънди Таймс” излезе с огромно заглавие и обширен материал относно сигурността на Олимпиадата. Над 40 хиляди полицаи, войници и частни охранители вече са наети, за да се грижат за спокойствието на спортистите и гостите на Лондон по време на Олимпиадата. Два военни кораба, четири изтребителя и три хеликоптера от Кралския флот допълват охраната. Пазачите са 1/5 от цялата отбрана на Великобритания. “Това е най-голямата и сложна операция след Втората световна война”, заявиха домакините.

“Израел се страхува от иранска атака на Игрите”, написа “Сънди Таймс”. По този повод израелските власти са изпратили допълнителни агенти от тайната служба “Шин Бет”, която да пази групата от 38 спортисти на страната. Местното правителство прави всичко възможно, за да не се повтори кървавия инцидент от Олимпиадата през 1972 година, когато загиват 11 израелски спортисти, първо отвлечени, а след това убити при терористична атака.

През май тази година сътрудници на британско издание "Сън" успяха да вкарат имитация на взривно устройство на Олимпийския парк в Лондон. Това станало, след като в редакцията на изданието позвънил работник, който разказал, че през деня и нощта не достигат служители и да се вкара нещо опасно на територията на парка няма да представлява трудност. По-късно снимките, доказващи дупките в системата за сигурност, са били предадени на организаторите на Игрите./БЛИЦ