Нападателят на Челси Даниел Стъридж е вече възстановен от менингит, от който беше изведнъж покосен. Той вече е здрав, благодари на лекарския щаб на Челси, който запази олимпийската му мечта жива. Футболистът премина успешно медицинските тестове и ще може да участва на на най-голямото събитие в Лондон тази година.

"И на най-големия си враг не пожелавам това, което ми се случи. Наистина, беше трудно да се възстановя и това нямаше да се случи толкова бързо, ако не беше лекарят на Челси, семейството ми и приятелката ми. Имах късмет, че докторът забеляза предупредителните знаци и веднага бях хоспитализиран.

В продължение на няколко дни бях под карантина и ако не бях приемал антибиотици, нямаше да мога да участвам на Олимпиадата. Не казвам, че щях да умра, но не мисля, че щях да успея да се възстановя толкова бързо и да бъда на разположение на Стюърт Пиърс.

От отлично здравословно състояние се разболях изеднъж и отпаднах физически. Дори ми беше много трудно да ходя. Мислех, че всичките ми надежди и мечти за участие на Игрите са приключили", каза Стъридж.