Футболният турнир на Олимпиадата започва днес. Не го подценявайте, има какво да видите. Още днес на терена излизат Испания, Бразилия, Уругвай, обединеният отбор на Великобритания. В съставите е пълно с млади футболисти, които са жадни за доказване. Има и вече познати имена, които ще трябва да затвърдят класата си. Ето 10 от футболистите, които трябва да наблюдавате на футболния турнир на Олимпиадата.

1.Неймар (Бразилия)
Момчето е спечелило почти всичко в Южна Америка. Всъщност, той досега отдавна щеше да се премести в Европа, ако не беше заплатата от 140 000 паунда седмично. Сега очите на целия свят са насочени към него, откакто той пристигна в Лондон. Неймар не блесна на Копа Америка, но всички сме наясно какво може той. Олимпиадата дава на 20-годишния нападател сцената, на която да покаже на какво е способен и да вдигне още цената си.

2.Лукас Моура (Бразилия)
Когато 19-годишен футболист има 15 мача за Бразилия, това означава, че е специален, а Моура е фантастичен играч, чието участие на Игрите се очаква с нетърпение. Бързакът на Сао Паоло е главната цел на Манчестър Юнайтед и цената от 35 милиона паунда показва колко висока е оценката за него. Лукас е пълен с финтове, с които създава голови възможности от нищото, с добър дрибъл и скорост. Заедно с другите бразилски играчи в този списък, той заплашва да наруши лятото на Испания.

3.Икер Муниаин (Испания)
Всеки, който е гледал Атлетик Билбао през изминалия сезон, е наясно, че Муниаин е изключително талантлив. 19-годишният футболист е с ключова роля за класирането на състава на Биелса за финала в Лига Европа. Той записа гол и асистенция за победата с 3:2 над Манчестър Юанайтед в Англия. Младокът играе много зряло за годините си, но в крайна сметка завърши ужасяващо сезона със загуби на финала на Лига Европа и финала за Купата на Краля. Ако се представи на ниво на Олимпиадата с отбора на Испания, ще забрави за несполуките в края на миналия сезон.

4.Оскар (Бразилия)
Оскар ме направи горд, когато написах за него, че е един от тези, които трябва да се наблюдават на Световното до 20 години. Той помогна на Бразилия да се класира на финала, където вкара хеттрик на Португалия и донесе титлата. Атакуващият халф в момента е година по-възрастен, година по-мъдър и доста по-скъп. Челси вади 21 милиона паунда за него, а трансферът ще го направи най-скъпият играч в историята, който е продаден от бразилски клуб.

5.Джо Алън (Великобритания)
Ще бъде интересно да се наблюдава как Алън ще се представи на Олимпиадата в отбор, който играе коренно различно от Суонси. Халфът е основен играч в схемата на “лебедите”, но футболът, който налага Стюърт Пиърс, е по-различен. 22-годишният футболист играе много умно, владее добре топката и използва празните пространства, а през изминалия сезон заслужи много аплодисменти, като помогна на Суонси да завърши в средата на класирането. Брендън Роджърс е готов да извади 15 милиона паунда за Алън, за да го вземе в Ливърпул, а футболистът може да вдигне цената си, ако се представи добре на Олимпиадата.

6.Ки Сунг-Йънг (Република Корея)
Пресилено е да се описва Ки като южнокорейския Стивън Джерард, но полузащитникът на Селтик със сигурност е над нивото на шотландската лига. 23-годишният футболист има много качества и вече е обект на интерес от страна на Зенит (Санкт Петербург). Селтик не е склонен да продаде звездата си, чието хладнокръвие и поглед върху играта могат да бъдат ключови за шансовете на Република Корея на Олимпиадата. Въпреки нежеланието на шотландския шампион, Ки вероятно ще премине в по-голям клуб до края на лятото.

7.Леандро Дамиао (Бразилия)
Ако слуховете са верни, всеки, който иска да купи Дамиао, трябва да плати 16 милиона паунда и заплата от 35 000 паунда седмично. По тази причина Милан се отказа от играча, но Тотнъм продължава да го иска и е близо до осъществяване на сделка. Мощният 22-годишен нападател е вкарал 70 гола във 115 мача за Интернасионал и бе в основата на спечелването на Копа Либертадорес през 2010 година и последвалия успех на Купа Судамерикана. Ако Дамиао се представи по подобен начин на Олимпийските игри, цената му може да скочи драстично.

8.Себастиан Коатес (Уругвай)
Коатес записа само 14 мача за Ливърпул през изминалия сезон, след трансфера си за 8 милиона паунда, но направи впечатление с акробатичния си удар срещу КПР. 21-годишният централен защитник замени контузения Диего Годин в състава за Копа Америка миналата година и вдигна трофея, а заедно с това спечели наградата за най-добър млад играч на турнира. Олимпиадата ще позволи на Коатес да покаже още веднъж своите качества, а върху него ще бъде оказан допълнителен натиск заради отсъствието на лидера на защитата Диего Лугано.

9.Кристиан Тейо (Испания)
Тейо избухна в първия отбор на Барселона миналия сезон, отбелязвайки гол в първия си мач в Ла Лига на Реал Сосиедад. 20-годишният футболист, който е впечатляваща комбинация от скорост и контрол, се надява на добро представяне с Испания. Крилото е нешлифован диамант, който разочарова с представянето си срещу Реал (Мадрид) при загубата с 1:2 през април, но със сигурност е един от най-големите таланти на Испания.

10.Гастон Рамирес (Уругвай)
Рамирес е обект на много спекулации това лято. Ливърпул и Манчестър Сити предлагат по 20 милиона паунда за уругваеца, който притежава скорост, сила и нюх към гола. 21-годишният футболист бе основен играч на Болоня през изминалия сезон, създаваше главоболия на противниковите защитници, помогна много а с пасовете си и атакуващата сила. Треньорът на Уругвай Оскар Табарес очаква същото от Рамирес и на Олимпиадата.

Програмата на Олимпийския футболен турнир днес:
14:00 часа: Хондурас - Мароко
16:30 часа: Мексико - Корея (Евроспорт)
16:45 часа: Испания - Япония (Евроспорт)
19:00 часа: ОАЕ - Уругвай
19:15 часа: Габон - Швейцария (Евроспорт)
21:00 часа: Великобритания - Сенегал (Евроспорт)
21:45 часа: Беларус - Нова Зеландия
21:45 часа: Бразилия - Египет